Requiem

Sint-Katarinakerk
Katarinaplein, 3500 Hasselt

Requiem for Peace and Reconciliation

Europese première, in aanwezigheid van de componist!

In ParadisumUit Requiem Gabriel Fauré
Et in terra pax hominibusUit Gloria Antonio Vivaldi
SilenceUit Luminosity James Whitbourn
Ave verum corpus Wolfgang A. Mozart
Pie Jesu Andrew Lloyd Webber
SanctusUit Requiem Gabriel Fauré
Heilig ist der HerrUit Deutsche Messe Franz Schubert
Ode to LoveUit The Walk – Noel Goemanne
Requiem for Peace and Reconciliation Michael Hoppé

Michael Hoppé

Michael Hoppé is een Engelse componist, opnameproducer en artiest. Hij woont en wekt nu in Mexico. Begin jaren 80 was hij hoofd van Artist & Repertoir manager van Polygram (scout en begeleider van nieuw talent) voor het label Polygram. In die functie contracteerde hij onder meer Vangelis, Jean-Michel Jarre en Kitaro, en verlengde de contracten van ABBA en The Who.

In 1984 besloot hij zich helemaal te wijden aan het componeren en werkte hij ook als muziekconsulent.

Zijn discografie omvat meer dan 30 albums, van new age tot klassiek. Hoppé zelf zegt dat zijn muziek best wordt omschreven als "hartmuziek". Zij wordt vaak gebruikt voor meditatie en genezing.

De muziek van Hoppé is te horen in films en tv-series, onder meer The Sopranos, The Oprah Winfrey Show, Misunderstood (met Gene Hackman) en Sicko van Michael More, en verder in de veel bekroonde kortfilm Nous Deux Encore (de muziek verscheen in de album Tapestry).

Nog een bekroond album is Serenity, uit 2014, een verzameling improvisaties voor viool en piano.

Meer over Michael Hoppé op zijn website:

Website Michael Hoppé

The Sopranos (Golden Leaves)

Reservatie

Reserveer uw kaarten online