Messiah Verénigt

Messiah
Een oratorium
George Frideric Handel (1685-1759)
HWV 56

Afgelast

Het project Messiah Verénigt was een initiatief van het befaamde barokensemble Il Fondamento.
Voor de uitvoering deden zij een beroep op het Vlaams Radiokoor en op de amateurkoren Hasselts Kathedraalkoor, Pro Cantione, Vivente Voce, Kortrijks Vocaal Ensemble.

Omwille van financiële redenen is het project in een laat stadium afgelast.

De beoordelingscommissie van de Vlaamse Gemeenschap heeft het gezelschap Il Fondamento een onvoldoende gegeven. In het kader van het kunstendecreet 2017-2021 valt het gezelschap daarom terug van een subsidie van ¤ 280.000 in de vorige ronde op nul.

De v.z.w. Il Fondamento is als gevolg daarvan meteen in vereffening gegaan.

Het onmiddellijke gevolg is dat het project Messiah Verénigt in het water valt.

Er is nog gezocht naar een andere organisatievorm om het project alsnog doorgang te laten vinden, maar de moeilijkheden bleken onoverkomelijk.

De voorstelling in Hasselt op zaterdag 17 december 2016 was volledig uitverkocht.
De kaartenverkoop voor die voorstelling werd verzorgd door Cultuurcentrum Hasselt. Welke maatregelen zij nemen is nog niet bekend.

Alternatief: kerstconcert

Het Kathedraalkoor organiseert als alternatief een kerstconcert op vrijdag 16 december 2016.

Daarin brengt het koor muziek in de kerstsfeer uit zijn repertorium.
In het tweede deel van het concert worden koren uit het eerste deel van Messiah gebracht. Altus Rob Cuppens zingt enkele aria's. Het ensemble Awouters biedt beperkt instrumentale ondersteuning,.

Messiah Verénigt - Kerstconcert 16 december 2016